Flash Video Music Clips

Flash video clips is een project met als doel om zo snel en makkelijk mogelijk filmpjes in avi of mpeg om te zetten naar een flash movie. Dit is ongeveer dezelfde techniek als YouTube of Google Video.

Klik op de lees meer link om al bestaande flash movies te bekijken en uitleg over de techniek.

Dit gebeurt via een geautomatiseerd script op een linux server. Het script converteert eerst de film van avi of mpeg naar een tussen formaat en geresized naar een max 320x240 pixels formaat.
Eenmaal in de goede resolutie en formaat, dan wordt de film omgezet naar een flv movie. Hier is geen tussenkomst van een persoon nodig.
Het uploaden is nog uitgeschakeld, dus je kunt nog niet je eigen filmpje uploaden. Maar dit wordt binnenkort aangepast zodat je ook zelf een filmpje kan uploaden. En deze komt dan automatisch in het systeem terecht zodat ook andere mensen het filmpje kunnen bekijken.
Het zoeken van de bestaande filmpjes gebeurt via Ajax. Door minimaal drie letters in te typen, wordt er op de achtergrond via Ajax de zoekachtie gedaan. Door steeds meer letters te typen, worden de zoekresultaten precieser.
Enkele voorbeelden zie je hieronder staan.

Ga naar <a href="/speeltuin/flashclips" mce_href="/speeltuin/flashclips" title="Flash Video Music Clips">Flash Video Music Clips</a>

Story type